مبنى اداري معاصر في Usa

إنضم
11 سبتمبر 2007
المشاركات
130
مجموع الإعجابات
2
النقاط
0
beehive-ext-with-garden.jpg


Beehive
Culver City, California The Beehive is a new office building and conference center that was inserted into an existing fabric of warehouses. An existing two-story, wood building was removed and a new two-story structure was designed over the same footprint. The site is captured on three sides by existing buildings, leaving only approximately 35 feet of public street façade. The project is an exercise in creating a public image for the building that is capable of communicating its presence in a limited area along a busy street. The front portion of the building, referred to as The Beehive, was the solution to this problem.​














beehive-slot.jpg


BEE_Dwg_Plan_copy.jpg


BEE_Dwg_Section_Long.jpg



The tenant, Medschool.com, needed the majority of the building to be flexible, open work areas with some private offices. Because of the building’s orientation, natural light is brought in through clerestories and a skylight in the center of the building. A hole is cut in the second floor that allows the natural light to be transmitted to the first floor. The front piece of the building is directly connected with the rear portion of the building on both levels. The ground floor of the Beehive is the main entrance and reception area for Medschool.com.​





BEE_Dia.jpg






BEE_Ext_Night_TB.jpg


beehive-roof.jpg


beehive-interior2.jpg





The shape of the Beehive was dictated by programmatic requirements and the constraints of the site. The varying shape responds to the different internal functions and the act of attaching to an existing group of buildings. The structure is in essence, four columns that are wrapped horizontally by tubular steel at four-foot intervals that provides the framework for the exterior cladding. Had nothing else been done to the structure, the final shape would have been a cylinder. However, the four columns were manipulated by both leaning in different directions and breaking or changing direction to accommodate the larger square footage needed on the second fl oor conference room.​

beehive-interior.jpg
“Another key step in Moss's ongoing investigation in motion, structural transformation, and dislocation, the Medschool.com office demonstrates a substantial refinement in construction."


-Dana Hutt, Architectural Record


Program:Office building/Conference center
Area: 10,000 sq ft

Selected Award:

2002 AIA/LA Design Merit Award

Selected Publication:

Innovation: New Architecture Magazine, Stealth, Mariinsky Cultural Center, Beehive, and QMA, 2003
Contemporary Architect, Volume 1, Images Publishing Press (Australia), Beehive and Stealth, 2003
LA Architect, AIA/LA issue feat. Mariinsky and Beehive, January/February 2003
Hauser (Germany), feat. Mariinsky Cultural Center and Beehive, January 2003
L’Architettura (Italy), “Eric Owen Moss: The Beehive, Culver City,” by Michele Costanzo and Emilia Giorgi, December 2002
Architectural Record, “The Beehive, Culver City, Calif.,” by Dana Hutt, August 2002
Architecture, “Eric in Wonderland,” by Joseph Giovannini, Buildings 1&2, Stealth, Beehive, Umbrella, Parking Garage, March, 2001

Photo Credits: Tom Bonner
 

مواضيع مماثلة

alaanabil

عضو جديد
إنضم
22 سبتمبر 2007
المشاركات
232
مجموع الإعجابات
1
النقاط
0
جميل جدا
ما شاء الله
شكرا على المشاركه ده
 

ناادية

عضو جديد
إنضم
9 فبراير 2008
المشاركات
147
مجموع الإعجابات
5
النقاط
0
:14: مبنى اداري رااااااااااااااااااااااائع
 

بقايا الأطلال

عضو جديد
إنضم
19 يوليو 2006
المشاركات
208
مجموع الإعجابات
0
النقاط
0
يهبل ......................... والله لمسااااااااااااااااااااااات وافكاااااااااار تجنن ....



يسلموووووووووو يالغالي
 

هنادي الصدقية

عضو جديد
إنضم
20 فبراير 2006
المشاركات
411
مجموع الإعجابات
9
النقاط
0
و عليكم السلام ورحمة الله

ما شاء الله قمة الاحتراف وقمة الذكاء ^^
جميييل جدا وفكر عالي

الرسومات الورقية ذكرتني بخلية النحل المعلقة بالاشجار
ممكن يكون فعلا هو الكونسبت!!

شكرا وجزاك الله كل خير اخ الأفضل

سلام^_^
 
أعلى