طلب حفظ الخلطات العشبيه وداخل في تركيبها ماء

dada.aroo

عضو جديد
إنضم
1 أبريل 2017
المشاركات
3
مجموع الإعجابات
0
النقاط
0
السلام عليكم
انا كنت محتاجه ماده خافظه لمستخلص عشبي انا بعمله اغلبه ميه مكون من غلي ونقع الاعشاب في الماء ونتابجه حلوه خالص وصلاحيته في التلاجه 15 يوم بعد كدا بيبوظ ويفقد خواصه ايه الماده الحافظه الي ممكن استخدمها وتكون امنه وياريت النسب المصبوذه بليز
وهل ممكن الاقي ماده optiphen في مصر لانها ممكن تكون مناسبه
الطلب التاني
ازاي اتعامل مع رائحه المنتج لانها مش لطيفه انا بعط زيوت عطريه عاديه بس بلا جدوي
هل في طريقه تانيه او منتج معين
 

مواضيع مماثلة

صفوان اصف

عضو جديد
إنضم
22 فبراير 2007
المشاركات
202
مجموع الإعجابات
12
النقاط
0
هناك شريحه واسعة من المركبات التي يمكن استخدامها كمواد حافظه تمنع العفن bacteriostatic and anti-fungal مثل sodium propionate ومواد تمنع البكتريا disinfectant, antioxidant and preservative مثل Sodium metabisulfite ومضادات الاكسده Antioxidant النسب بيعتمد حسب طبيعة المنتج وانصح باستشارت صيدلاني او مهندس زراعي اختصاص اغذية
 
إنضم
22 أكتوبر 2007
المشاركات
1,754
مجموع الإعجابات
344
النقاط
0
اهلا بك
لو عرفنا التركيبه والغرض من الاستخدام - قد نجد الاجابه المناسبه
 

mostfavip

عضو جديد
إنضم
28 فبراير 2012
المشاركات
9
مجموع الإعجابات
0
النقاط
0
السلام عليكم
انا كنت محتاجه ماده خافظه لمستخلص عشبي انا بعمله اغلبه ميه مكون من غلي ونقع الاعشاب في الماء ونتابجه حلوه خالص وصلاحيته في التلاجه 15 يوم بعد كدا بيبوظ ويفقد خواصه ايه الماده الحافظه الي ممكن استخدمها وتكون امنه وياريت النسب المصبوذه بليز
وهل ممكن الاقي ماده optiphen في مصر لانها ممكن تكون مناسبه
الطلب التاني
ازاي اتعامل مع رائحه المنتج لانها مش لطيفه انا بعط زيوت عطريه عاديه بس بلا جدوي
هل في طريقه تانيه او منتج معين
البنزوات تعمل في وسط حامضي وانا عملت خلاصة اعشاب وبقياس ال ph كان 5 فوضعت عليها بنزوات الصوديوم ولها شهر الى الان ولم اضعها فى الثلاجة ولم تتغير لا لون ولا رائحة كما هى والتى لم اضع معها البنزوات تعفنت بعد ايام خارج الثلاجة دى تجربتى ولست كيميائى بل هاوى وان شاء الله حجرب الان فى الخلاصة الجديدة ملح الليمون وامتنى حد يفيدنا من اهل الاختصاص
 
أعلى