إستفسار الحمل الحرارى لمطعم زجاجى

megaphantom

عضو جديد
إنضم
21 ديسمبر 2013
المشاركات
21
مجموع الإعجابات
7
النقاط
0
بشمهندسين بعد اذنكوا دة مطعم كلة زجاج وعاوز احسبلة الحمل التبريدى للمطبخ لوحدة والvip لوحدة وبقية المطعم لوحدة ... فى مهندس كان حسب المطعم كلة كمساحة واحدة كدة وطلعت 60 طن والاستشارى حسبها بخبرتة كدة قالة صح انا لماجيت احسبها لقيتها بتطلع 30 طن دورت ف الهاب على حساب المهندس فى السيستم لقيتة عامل الزون للمساحة وجمبها 2 وتقريبا دة غلط لاننا حاسبين مساحة المطعم كلة مرة واحدة ولما عملتها 1 طلعت 30 طن الاستشارى بيقولى استحالة ... فانا مش عارف فممكن حضراتكم تساعدونى لو تحسبوها او تعرفونى الغلط عندى ف اية ...


دى الرسمة وهنحسب الاحمال الكهربية 10 ك وات ... والاشخاص عددهم 60 شخص ..وشكرا.
 

المرفقات

  • Drawing2.rar
    71 KB · المشاهدات: 141

مواضيع مماثلة

megaphantom

عضو جديد
إنضم
21 ديسمبر 2013
المشاركات
21
مجموع الإعجابات
7
النقاط
0
هو مفيش حد عاوز يرد خالص .. طب اسال فين طيب
 

Ahmad Al-Mahder

عضو جديد
إنضم
24 يوليو 2014
المشاركات
111
مجموع الإعجابات
25
النقاط
0
أخي الكريم
فعلأ بحسب دراسة سريعة وحسب الخبرة يكفي 30 طن تبريد
60 طن تبريدي رقم كبير جداً.
 

Ahmad Al-Mahder

عضو جديد
إنضم
24 يوليو 2014
المشاركات
111
مجموع الإعجابات
25
النقاط
0
280m2
280*0.225=63kW=18ton
وبما انه مطعم وفيه اشخاص
18*1.5=27 طن
فالرقم 30 طن يكفي.
 

محمد الشاطبي

عضو جديد
إنضم
29 مارس 2010
المشاركات
31
مجموع الإعجابات
7
النقاط
0
المشروع وين وارتفاع السقف كم لانه انا كمان عملت حسابات بالهاب
 
التعديل الأخير:

eyadinuae

عضو جديد
إنضم
23 يوليو 2009
المشاركات
457
مجموع الإعجابات
110
النقاط
0
المشروع وين وارتفاع السقف كم لانه انا كمان عملت حسابات بالهاب

وكذلك الواجهات اي جهة الشمال او الجنوب وغيرها .. والزجاج هل هو على ارتفاع الحائط من الاعلى الى الاسفل .. ربما ال 60 طن يقصد كله مع المطبخ وتجهيزاته هل المرر الحولي هو باحة خارجية ام انها ستكون مغلقة ومكيفة .. ؟ ما وضعية الهود وانواعه في المطبخ ووضعيه الفريش اير ؟؟ ولاننسى ال sensible , latent للاشخاص تختلف عن بقية النشاطات الانسانية مثل عمل المكتب وغيرها كما تعرفون ..
 
التعديل الأخير:
أعلى